Pozdravljeni zvesti prijatelji športa!

 

Smučarsko Skakalni klub Šmartno na Pohorju je od ustanovitve, leta 1978, prerastel v športno društvo, ki je prepoznavno v Sloveniji in tujini. Poznajo nas po uspehih naših športnikov, ter kot dobre organizatorje raznih športnih prireditev.

 

Ob naši 35-letnici smo se obrnili na vas s prošnjo, da nam finančno pomagate pri nabavi novejšega klubskega kombija, ki je zamenjal staro dotrajano vozilo. To nam je tudi uspelo, seveda ob vaši izdatni pomoči. Takratni dogovor je bil, da vas bomo oglaševali na klubskem kombiju v obliki nalepke in z logotipi na kolendarju za obdobje treh let. Na vseh naših prireditvah smo vas oglaševali kot sponzorje, ter vas na te prireditve tudi vabili s posebnimi VIP vabili. Sedaj bi to odlično sodelovanje z veseljem podaljšali za naslednje triletno obdobje.

 

Seveda nam najprej dovolite, da vam na kratko predstavimo naše športne in delovne uspehe zadnjih treh let.

Znova so nas navduševali mladi skakalci in nordijski kombinatorci. Jože Kamenik se je večkrat povzpel na stopničke tekem za državno prvensto, osvojil je medaljo na univerzijadi, nastopil na tekmah svetovnega in celinskega pokala. Urban Klinc je nastopil na mladinskem svetovnem prvestvu in v zadnjih treh letih šestkrat stal na stopničkah tekem za državno prvenstvo, Sandi Ačko je postal državni prvak v skokih in v nordijski kombinaciji ter skupaj s Kajo Urbanija Čož in Primožem Ačko nastopal na neuradnem otroškem svetovnem prvenstvu v Obertdorfu. Kaja je  nastopila na domačih in mednarodnih tekmah in tam osvajala medalje. Mlajši tekmovaci Uroš Vrbek, Tilen Pavlič, Erika Ačko in Marcel Selinšek pa se že uspešno kosajo z vrstniki na tekmah regijskega pokala in na državnih prvenstvih. Dvakrat peto in tretje mesto v skupnem seštevku nordijske kombinacije so rezultati, ki jih poznajo tudi naši konkurenti in nas zato spoštujejo. Vseh teh tekmovalnih uspehov pa verjetno ne bi bilo brez neumornega trenerja Vlada Ačko, skakalne in trenerske legende, ki uživa ugled med trenerji po vsej Sloveniji.

 

Na področju alpskega smučanja pa se lahko pohvalimo predvsem kot dober in zanesljiv organizator tekem na Treh Kraljih. Že tradicionalne prireditve smo lani skupaj s partnetji nadgradili s ponovno oživitvijo občinskega pokala v veleslalomu. Na štirih tekmah je nastopilo več kot 250 tekmovalcev v različnih kategorijah, vsi pa so bili na koncu tudi bogato nagrajeni. Vse to nam ne bi uspelo, če se ne bi posodobili z novo moderno napravo za merjenje časa.

 

Ponosno lahko povemo, da smo obnovili po žledu uničen skakalni center, obnovili smo ostalo infrastrukturo, ter uredili razsvetljavo, ki nam omogoča izvedbo treningov in tekem tudi ponoči. Letošnji zalogaj pa je obnova 25 m skakalnice ter ureditev dovoznih poti.

Veliko smo storili, a vedno pazimo, da ne zaspimo na lovorikah. Trdo delo, trma, zagnanost, obilo prostovoljnega dela ni dovolj za uspeh. Nujno potrebujemo tudi finančna sredstva za nakup drage tekmovalne opreme, za prevoze in vzdrževanje kombija, za vzdrževanje skakalnega centra in še bi lahko naštevali.

 
GENERALNI POKROVITELJ


ZLATI POKROVITELJ

OSTALI POKROVITELJI