Žiga Mandl do svoje najboljše uvrstitve...

Avtor: admin
Jan 24, 2009

Na tekmi kontinentalnega pokala v Kranju je v soboto, 24.1.2009 Žiga Mandl dosegel odlično tretje mesto. V konkurenci dvainšestdesetih tekmovalcev je zaostal  le za nemškim skakalcem Musiolom in Čehom Vaculikom. Bil je najboljši Slovenec na sobotni tekmi, ter tako premagal tekmovalce, ki so že nastopili  v svetovnem pokalu ( Urbanc, Šinkovec, Tepeš, Pikl…).

Ta rezultat velja za njegov najboljši v karieri, hkrati pa je to tudi najboljši rezultat katerega od tekmovalcev iz našega kluba v njegovi trideset letni zgodovini.

Ta uspeh mu zagotavlja nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu. Lani je tam nastopil  njegov brat Rok, tako, da je to postala že » družinska tradicija ».Na nedeljski tekmi je Žiga zasedel šestnajsto mesto, ter tako ponovno osvoji točke kontinentalnega pokala. V nedeljo ni imel sreče z vetrom, a kljub temu v drugi seriji napredoval za šest mest.

Za veselje v klubu je poskrbel tudi Jože Kamenik, ki je prav tako na tekmi kontinentalnega pokala v nordijski kombinaciji (skoki v Kranju, teki v Planici) dosegel prve točke v karieri. V soboto je osvojil 29, v nedeljo pa 28 mesto. Tudi to so prve točke v nordijski kombinaciji - kontinentalni pokal (COC) v zgodovini kluba.

Nasploh pa je bil ta konec tedna uspešen za slovenske tekmovalce, ki dokazujejo,da še znajo Slovenci skočiti daleč, kar pa na žalost ne velja za nekatere tekmovalce v svetovnem pokalu, ki tam "mučijo" sebe in nas gledalce. Upamo lahko le, da so si odgovorni na smučarski zvezi le ogledali skoke v Kranju in v Whistlerju v Kanadi.

Želja vseh, ki so na Šmartnem kakor koli povezani s skoki je seveda , da se uspehi nadaljujejo in še nadgradijo. Tja vodi le trdo delo in odrekanje, pa včasih kanček športne sreče.

Nekaj pa je gotovo; najbolj srečen ob uspehih svojih varovancev je trener Vlado Ačko, njegovih zaslug in predanosti temu športa pa tako ni potrebno več poudarjati.