Poletna sezona v skokih skoraj končana

Avtor: Rado
Oct 18, 2011

Skakalci so se pomerili še na zadnjih tekmah v tej poletni sezoni.

V Mislinji je imel Urban Klinc še državno prvenstvo v solo skokih in nordijski kombinaciji. Na 70 meterski skakalnici je v solo skokih v kategoriji dečki do 14 let zasedel 14.mesto med 42 tekmovalci. Sledila je še tekma v nordijski kombinaciji - dečki do 15 let. Tam je 14 letni Oplotničan po skokih zasedel 12.mesto, tekel je odlično in na koncu zasedel 6.mesto, kar je lep uspeh, saj se mora letos kosati z leto starejšini konkurenti in pa seveda z vrstniki.

Mlajše kategorije so imele v Zagorju še zadnjo tekmo za regijski pokal Cockta. Ta tekma je bila še posebej zanimiva saj je SSK Šmartno na Pohorju po dolgem času zastopala tudi deklica.

Čeprav trenira šele kratek čas, se je Erika Ačko opogumila in nastopila na tej pokalni tekmi. Tekmo je vzela zelo resno, se pogumno spustila po zaletišču in na svoji prvi tekmi osvojila 2.mesto. Če bo deklica vztrajala bo gotovo dosegla še več takšnih uvrstitev, še posebej ker je to mlajša sestra Primoža Ačko, ki skače za naš klub že peto leto.

Primož je tokrat moral čestitati sestri za odlično uvrstitev, kajti uvrstila se je bolje kot on, ki je v svoji kategoriji osvojil 8.mesto, torej ravno dovolj, da je osvojil 3.mesto v skupni razvrstitvi tega pokala.

Leto mlajši Sandi Ačko je v svoji kategoriji zasedel 2.mesto, v skupni razvrstitvi tega pokala pa je prav tako osvojil 2.mesto in tako ponovil uspeh iz lanske poletne sezone.

Tekmovalce sedaj čaka nekaj sproščenih treningov na umetni masi, nabiranje kondicije v telovadnici in kmalu se bodo ozirali v nebo v upanju na prvi sneg. Čeprav je pozimi hladneje, pa imajo skoki na snegu poseben čar, tekmovalci ga imajo radi, mi pa upamo, da nas bodo ponovno razvajali z lepimi tekmovalnimi uspehi.