Kamenik skupno 2., Klinc prvič preko 100m

Avtor: Rado
Oct 31, 2011

V Kranju so bile pretekli petek in soboto še zadnje tekme za pokal Cockta v skokih in nordijski kombinaciji. Jože je uspešno nastopil v solo skokih, kjer je bil v močni konkurenci na petkovi tekmi 13., v soboto pa je zasedel 18.mesto. To so eni od boljših Jožetovih rezultatov v solo skokih.

Po dobrih skokih se je že dalo slutiti, da bo odličen tudi v nordijski kombinaciji. V soboto je zasedel 3.mesto tik za Berlotom in Jelenkom, kar ga uvršča na 2.mesto v skupni razvrstitvi tega pokala. Očitno so Jožetu prišli prav dnevi sproščenega treninga, tako da sedaj komaj čaka na prve snežne treninge. Drugačen je predvsem občutek na zaletišču, ki se ga je potrebno čimprej privaditi, pa tudi tek na smučeh ima Jože raje, kot pa tek na rolkah ali rolerjih.

V Kranju je kot predskakalec nastopil tudi Urban Klinc. To so njegovi začetki na teh večjih skakalnicah, saj je do sedaj skakal na skakalnicah do 90 metrov. Očitno pa mu je ta "VELIKA" v Kranju zelo všeč, saj je skočil 97m,102m in 105m, kar je tudi njegov osebni rekord. Prav gotovo pa je tako postal rekorder Oplotnice, pa čeprav je star šele 13 let

Vpisal se je tudi med elito našega kluba, ki je uspela preskočiti magično mejo 100 metrov. 
Če pa se ne motim je s tem rezultatom preskočil tudi trenerja Vladota Ačko, ki mu prav gotovo nič ne zameri.