Mladi skakalci tokrat v ospredju

Avtor: Rado
Feb 7, 2012

Na državnem šolskem prvenstvu v skokih (Tržič) se je znova izkazal Uroš Vrbek, ki je v konkurenci 38 tekmovalcev (kategorija tretji razred) osvojil 2. mesto. Na državno prvenstvo se je uvrstil kot regijski zmagovalec, tam pa je dokazal, da je iz pravega testa. Premoč je moral priznati le enemu tekmovalcu, pa še to le za 25 cetimetrov. Dečki so bili zelo izenačeni, saj si je Uroš delil drugo mesto, pol metra krajši skok pa bi ga že oddaljil od stopničk. Prejel je lepo praktično nagrado in seveda velik pokal, ki mu bo v trajen spomin.

Tekmovalci SSK Šmartno na Pohorju so v nedeljo udeležili tekmovanja v Vizorah. Tu je nastopilo kar 95 tekmovalcev v vseh kategorijah. Najuspešnejši član našega kluba bil Janez Voglar - Voli, ki je zmagal med člani z dvema odličnima skokoma blizu rekorda skakalnice.

Nastopila sta tudi dva novinca iz našega kluba: Uroš Vrbek in Nik Knez. Uroš je zopet zasedel 2. mesto, zmago pa je zgubil pri prvem skoku ko je pristal pri novem rekordu male skakalnice: 8.25 metra. Pri tej dajlavi je podrsal z rokami po tleh in prejel slabe sodniške ocene. V uteho mu je nov rekord skakalnice, ki ga je popravil po desetih letih veljavnosti.

Dobro je opravil tudi Nik Knez, saj je na svoji prvi tekmi (opravil je le dva treninga na skakalnih smučeh) postavil nov osebni rekord 11 metrov in zasedel 4. mesto.

Naša že uveljavljena tekmovalca Primož in Sandi Ačko sta v kategoriji dečki do 11 let zasedla 4. in 6. mesto.
Lep ekipni uspeh naših mladih tekmovalcev z Voglarjem na čelu.

Posebno prelomnico v svoji karieri pa je doživel Urban Klinc, ki je v nedeljo prvič nastopil na Alpskem pokalu v Kranju. Urban si je nastop priboril z odlično predstavo na pokalni tekmi minuli teden.

Najmlajši v močni mednarodni konkurenci (v povprečju gre za štiri in pet let starejše tekmovalce) seveda ni imel možnosti za vidnejšo uvrstitev, rezultat je v tem primeru v drugem planu saj je Urban v Kranj odšel le nabirati izkušnje, ki mu bodo še kako prav prišle v nadaljni karieri. Vseeno pa s ponosom povemo, da je zasedel 64. mesto in tako prebil led na mednarodnih tekmah v nordijski kombinaciji.