Pokal občine Slovenska Bistrica v VSL 2016

Avtor: admin
Jan 3, 2016

Prva tekmovalna sobota bo namesto 9.1.2016 in 16.1.2016, torej rezervna sobota, 23.1.2016. Do zadnjega smo upali, da nam bo narava vendarle podarila kakšno obilnejšo pošiljko snega, vednar se žal to ni zgodilo. Zdaj je že jasno, da zaradi dveh odpovedanih terminov popolne sezone pokala ne bomo mogli izpeljati. Letos bodo torej štele 3 tekme...

Potek tekmovanja bo skoraj identičen tistemu v minuli sezoni, ko so za prvaka občine Slovenska Bistrica nastopili kar 103 tekmovalcei, ki so se pomerili v 8 starostnih kategorijah in dodatno še v kategoriji ekipno. Tudi letos bodo organizirane 4 tekme (najmanj 3, v primeru, da bi katera tekma zaradi neugodnih vremenskih razmer odpadla), skupni seštevek točk iz vseh organiziranih tekem pa bo določil zmagovalca v posamezni kategoriji. Med vsemi udeleženci se na zadnji razglasitveni tekmi žrebajo še bogate praktične nagrade.

Posamezni zmagovalci kategorij so na vsaki tekmi nagrajeni s kolajnami, zmagovalci skupnega seštevka, torej prvaki po kategorijah, pa prejmejo še pokale. Lanskoletni zmagovlaci, ki bodo tudi letos skušali ponoviti velik uspeh, so Sven Špes, ki je blestel med otroci do 10 let, Rebeka Dovnik, ki je konkurenco pokorila v kategoriji deklic do 15 let in Nik Knez, lanskoletni zmagovalec kategorije dečkov do 15 let, ki pa se letos seli v višjo kategorijo. V tej višji kategoriji, kjer tekmujejo moški, stari med 16 in 30 let, je lani slavil Miha Sernc. Branko Vrbek je postal prvak v kraljevski kategoriji, med moškimi, starimi med 31 in 45 let. Med moškimi, starimi od 46 pa do 60 let, je bil najboljši Toni Urlep, v najžlahtnejši, veteranski kategoriji pa Ivo Mlaker. Seveda so tekmovale tudi vse ženske, stare nad 16 let. V tej kategoriji je prepričljivo slavila Mateja Bečela!

Če želite prejemati najnovejše informacije o tekmah pokala 2016, pošljite SMS s ključno besedo POKAL na 040 210 058.


Uradna stran tekmovanja POKAL OBČINE SLOVENSKA BISTRICA V VELESLALOMU. Kliknite za infomracije in rezultate!