Smučarski pokal občine Slovenska Bistrica 2018

Avtor: admin
Jan 2, 2018

ZADNJA NOVICA:
Za nami je še četrta sezona Smučarskega pokala občine Slovenska Bistrica! Tekme pokala postajajo vedno bolj napete, vzdušje izjemno! Na zadnji tekmi sezone je za ta tip tekmovanja nastopilo rekordno število tekmovalcev, kar 99! Vseh različnih tekmovalcev pa je bilo letos kar 143! Kot po planu, so se tekmovalci tokrat pomerili v veleslalomu, v zgolj eni sami vožnji, kot je to praksa na zadnji tekmi! Bilo je nekaj presenečenj, tudi v skupnem seštevku pokala. Vsi najboljši po kategorijah (8 kategorij) so prejeli kolajne za uvrstitve na zadnji tekmi. Vsi najboljši trije v skupnem seštevku pokala v vsaki kategoriji pa so prejeli še pokale in bogate praktične nagrade! Tudi v ekipni razvrstitvi so najboljše tri ekipe prejele pokale in bogate praktične nagrade! Na koncu pa smo podelili še več kot 70 nagrad med vse tekmovalce, ki so nastopili vsaj na eni tekmi skozi celotno sezono. Vrednost nagradnega sklada je tudi letos presegala 2.000,00 EUR!
Sezona je bila torej sanjska, rekordna v vseh pogledih. Zdaj bo za tekmovalce, ki tekmujejo v pokalu skoraj da leto dni premora, mi pa se že pričnemo pripravljati na novo sezono, ki bo polna novosti in zanimivosti :). Več izveste kmalu na naših spletnih straneh!


PREJŠNJE NOVICE:
Najatraktivnejša tekma v sezoni smučarskega pokala - SLALOM - je za nami! Priča smo bili kar nekaj presenečenjem in razočaranjem... Tekme se je udeležilo 57 tekmovalcev, kar priča o tem, da je slalom težka disciplina, ki se je mnogi izogibajo :). Malce se je po posameznih kategorijah pomešal tudi vrstni red v skupnem seštevku! Do konca sezone neas tako čaka le še ena tekma. Zadnji veleslalom za točke smučarskega pokala bo na sporedu v soboto, 3.3.2018! Sledila bo tudi razglasitev skupnih rezultatov in podelitev pokalov za najboljše, ter žrebanje nagrad med vse udeležence letošnjega pokala! Vabljeni :) Ne pozabite preveriti rezultatov - TUKAJ!


PREJŠNJE NOVICE:
Točke na drugi tekmi so podeljene. Nastopilo je rekordnih 88 tekmovalcev. Toliko jih na posamezni tekmi za Smučarki pokal še ni nastopilo! V prekrasnem sončnem vremenu smo videli hud boj in spoznali novega tekmovalca Nejca, ki je v obeh vožnjah postavil najboljši čas proge! Sicer pa so progo tokrat zakoličili člani ekipe MODRIČ, ki je v minuli sezoni osvojila 2.mesto! Sedaj je v pokalu skoraj mesec dni premora. Tretja tekma bo na sporedu 24. februarja, na račun pa bodo prišli tudi gledalci! Tekmovali bomo namreč v SLALOMU, ki ga bo na posebno povabilo organizatorja zakoličil član ekipe KOVAČA VAS, Dejan pristovnik!
Tekmovalce obveščamo tudi, naj nikakor ne izpustijo jubilejnega 20.memotiala Marka Sanda, ki bo v soboto, 17.2.2018 na progi številka 4, ki jo uporabljamo samo še za tekme omenjenega memoriala! Rezultate tokratne tekme preverite tukaj!


PREJŠNJE NOVICE:

Prva pokalna tekma je za nami! Prve točke so osvojene... Tokrat je progo zakoličila ekipa ZGORNJA POLSKAVA, ki je lani zasedla tretje mesto v skupni ekipni razvrstitvi! Nastopilo je 62 tekmovalcev v 8 starostnih kategorijah! Priča smo bili senzacionalnim vožnjam in izredno izenačenim konkurentom, ki so morali za dobro uvrstitev opraviti z dvema vožnjama! Komu je uspelo najbolje, lahko preverite v kategoriji REZULTATI tekmovanj!

Naslednja tekma bo na sporedu v soboto, 27.1.2018. Progo bo tokrat zakoličila ekipa MODRIČ, ki je lani osvojila skupno drugo mesto! Vabljeni, za izredno vzdušje, pijačo in jedačo je poskrbljeno!

PREJŠNJE NOVICE:
Prva tekmovalna sobota bo 13.1.2018!
Potek tekmovanja bo identičen tistemu v minuli sezoni, ko je za smučarskega prvaka občine Slovenska Bistrica tekmovalo kar 133 tekmovalcev, ki so se pomerili v 8 starostnih kategorijah in dodatno še v kategoriji ekipno. Tudi letos bodo organizirane 4 tekme (najmanj 3, v primeru, da bi katera tekma zaradi neugodnih vremenskih razmer odpadla), skupni seštevek točk iz vseh organiziranih tekem pa bo določil zmagovalca v posamezni kategoriji. Med vsemi udeleženci se na zadnji razglasitveni tekmi žrebajo še bogate praktične nagrade.

Posamezni zmagovalci kategorij so na vsaki tekmi nagrajeni s kolajnami, zmagovalci skupnega seštevka, torej prvaki po kategorijah, pa prejmejo še pokale. Lanskoletni zmagovlaci, ki bodo tudi letos skušali ponoviti velik uspeh, so Jure Kop, ki je blestel med otroci do 10 let, Maja Laubič, ki je konkurenco pokorila v kategoriji deklic do 15 let in Žan Gorjanc, lanskoletni zmagovalec kategorije dečkov do 15 let. V višji kategoriji, kjer tekmujejo moški, stari med 16 in 30 let, je lani slavil Miha Sernc. Dejan Pristovnik je postal prvak v kraljevski kategoriji, med moškimi, starimi med 31 in 45 let. Med moškimi, starimi od 46 pa do 60 let, je bil najboljši Leon Šuntner, v najžlahtnejši, veteranski kategoriji pa Ivo Mlaker. Seveda so tekmovale tudi vse ženske, stare nad 16 let. V tej kategoriji je prepričljivo slavila Živa Novak!

Če želite prejemati najnovejše informacije o tekmah smučarskega pokala 2018, pošljite SMS s ključno besedo POKAL na 040 210 058.

Uradna stran tekmovanja SMUČARSKI POKAL OBČINE SLOVENSKA BISTRICA. Kliknite za infomracije in rezultate!