Smučarski pokal občine Slovenska Bistrica 2019

Avtor: admin
Dec 16, 2018

Kar 82 tekmovalcev se je pomerilo na prvi veleslalomski tekmi, ki je potekala v soboto, 29.12.2018 na Treh Kraljih! To je seveda daleč največje število katerekoli prve tekme minulih sezon! Tudi vreme nas ni pustilo na cedilu, bilo je prekrasno. Progo je tokrat postavljala zmagovalna ekipa minule sezone, to je ekipa KOVAČA VAS, ki je slavila tudi na tej tekmi! Naslednjo progo bo zakoličila ekipa ZGORNJA POLSKAVA, ki je v lanski sezoni zasedla drugo mesto... Ta tekma bo na sporedu 19. januarja 2019!

Večje rivalstvo pa smo pričakovali v novoustanovljeni kategoriji - EKIPNO DRUŽINSKO, kjer imajo pravico nastopiti vse družine, za katere morata obvezno voziti oba starša in poljubno število njunih otrok. Ker je to povsem nova kategorija, ki se šele uveljavlja, pričakujemo, da bo družin prihodnjič še več. Predvsem zato, ker zmagovalno družino letošnje sezone čaka izjemna nagrada - SEZONSKA DRUŽINSKA VOZOVNICA za prihodnjo zimo!

Zdaj pa hitro preveri rezultate na tej povezavi!


PREJŠNJE NOVICE:
Prva tekmovalna sobota bo na sporedu že LETOS: 29.12.2018!

Potek tekmovanja bo skoraj identičen tistemu v minuli sezoni, ko je za smučarskega prvaka občine Slovenska Bistrica tekmovalo kar 143 tekmovalcev, ki so se pomerili v 8 starostnih kategorijah in dodatno še v kategoriji ekipno. Tudi letos bodo organizirane 4 tekme (najmanj 3, v primeru, da bi katera tekma zaradi neugodnih vremenskih razmer odpadla), skupni seštevek točk iz vseh organiziranih tekem pa bo določil zmagovalca v posamezni kategoriji. Med vsemi udeleženci, prijavljenimi na ZADNJI pokalni tekmi, se na skupni razglasitvi rezultatov žrebajo še bogate praktične nagrade.
Kot novost v letošnji sezoni uvajamo DRUŽINSKO EKIPNO kategorijo, kjer lahko nastopajo zgolj družine. Več si lahko preberete v pravilniku o tekmovanju, v preprostem jeziku pa to pomeni, da lahko v družinski ekipni kategoriji nastopi družina, ki prijavi očeta, mamo in X otrok, mlajših od 15 let. Glavna nagrada za zmagovalno družino zime je DRUŽINSKA SEZONSKA VOZOVNICA na Treh Kraljih za prihajajočo sezono! NORO!

Posamezni zmagovalci kategorij so na vsaki tekmi nagrajeni s kolajnami, zmagovalci skupnega seštevka, torej prvaki po kategorijah, pa prejmejo še pokale. Lanskoletni zmagovlaci, ki bodo tudi letos skušali ponoviti velik uspeh, so Tim Juhart, ki je blestel med otroci do 10 let, Mija Sagadin Pristovnik, ki je konkurenco pokorila v kategoriji deklic do 15 let in Sven Špes, lanskoletni zmagovalec kategorije dečkov do 15 let. V višji kategoriji, kjer tekmujejo moški, stari med 16 in 30 let, je lani slavil Gašper Jevšinek. Dejan Pristovnik je vnovič postal prvak v kraljevski kategoriji, med moškimi, starimi med 31 in 45 let. Med moškimi, starimi od 46 pa do 60 let, je bil najboljši Marko Mal, v najžlahtnejši, veteranski kategoriji pa nazadnje Drago Bornšek. Seveda so tekmovale tudi vse ženske, stare nad 16 let. V tej kategoriji je vnovič prepričljivo slavila Živa Novak!

Če želite prejemati najnovejše informacije o tekmah smučarskega pokala 2018, pošljite SMS s ključno besedo POKAL na 040 210 058.

Uradna stran tekmovanja SMUČARSKI POKAL OBČINE SLOVENSKA BISTRICA. Kliknite za infomracije in rezultate!